Pudding z nasion chia – niech moc będzie z Tobą
„Chia” w języku Azteków i Majów oznaczało siłę i wytrzymałość. Dziś nasiona chia uważane są za superpokarm i biją rekordy popularności. Można je dodawać do jedzenia, spożywać samodzielnie, zalać sokiem lub ulubionym mlekiem roślinnym – po pewnym czasie nasiona pęcznieją i tworzą gęsty pudding.
Dlaczego nasiona chia są tak zdrowe?
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
1. Nasiona wsypujemy do słoiczka.
2. Zalewamy chłodnym mlekiem roślinnym lub sokiem.
3. Zamykamy słoik i mieszamy dokładnie jego zawartość.
4. Całość przelewamy do czystego naczynia.
5. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Poznaj przepisy na koktajle ze zdjęcia:
– zielony
– czekoladowy z mlekiem roślinnym
Smacznego,
HW